2015. október 10., szombat

Recept - Egyszerűen és gyorsan finomat!

Sziasztok!

Az egyik nagy kedvencünket szeretném megosztani Veletek! Nagyon egyszerű, finom, és pillanatok alatt elkészül! Nem tudom, hogy létezik-e külön neve, mi csak az összetevői alapján sonkás-gombás-tejfölös tésztának hívjuk. :) És igen, még az én tésztát kevésbé kedvelő Ricumnak is nagy kedvence! :)

Hi everybody!

In this post I would like to share one of our favourite food with you! It is very simple, delicious and very easy to cook. I do not know there is a name for it we just call ham and mushroom pasta. And yes, this is one favourite of my boyfriend, who does not really like the pastas! :) 




Az előző bekezdésben már lelőttem a poént, azaz a hozzávalókat, de azért álljon itt a teljesség igényével. Konkrét mennyiségeket nem fogok írni, mert sokszor én is csak "érzésre" főzök, olyan mennyiséget, ami kettőnknek elég. Azt ajánlom, hogy attól függően, hogy melyik összetevőt szeretnétek hangsúlyozni, alakítsátok ki a mennyiségeket! :)

In the first paragraph I already wrote few information about the ingredients but I share with you once again 
with more details. I do not write correct amounts because I always cook only for two persons. I suggest you what ingredients you want to give prominance choose the correct amounts! :) 

Hozzávalók / Ingredients:

  • Fusilli tészta /Fusilli 
  • Gomba ( én az 500 g-os kiszerelést szoktam venni) / 500 g mushrooms
  • Sonka / Cooked Ham
  • Tejföl / Créme Fraiche
  • Só, bors / Salt, pepper
  • Bazsalikom / Basil




A tésztát feltesszük főzni, hogy megpuhuljon, mire elkészülünk a szósszal.

We start to cook the Fusilli in order to get ready in the same time with the sauce.

Felkockázzuk a gombát, és egy mélyebb serpenyőben elkezdjük főzni. Nem szoktam külön zsiradékot tenni alá, hiszen a gomba kiengedi magából a nedvességet.





We cut the mushrooms for small pieces and we start to prepare it in a bigger pan. I do not put any oil under it because the mushroom has enough liquid.

Közben a sonkát is felcsíkozzuk, és amikor a gomba már összeesett és levet engedett, hozzáadjuk a serpenyőbe.

Meantime we chop the ham as well. When the mushroom dropped we give the ham to it.




Egy kicsit a sonkát is megszínesítjük, és amikor már úgy ítéljük meg, hogy megfelel a mi ízlésünknek, a tejfölt hozzáöntjük a gombához és a sonkához. Lehet használni egy nagy kiszerelésűt, vagy két kicsit, a lényeg, hogy jó szaftos legyen!

We cook the ham a bit too and if it is ready for our taste we pour the créme fraiche into the pan. You can use one big or two smaller glasses it does not matter. The most important thing to have enough sauce on it!

Óvatosan összekeverjük a gomba levével, ettől a tejföl kicsit hígabb lesz. Ízesítjük sóval, borssal és bazsalikommal. Használhattok hozzá friss bazsalikom levelet is, amit előtte összevágtok apró darabokra. Érdemes így is kipróbálni, mert sokkal intenzívebb lesz az íze a szósznak! 

We mix slowly with the mushroom's liquid. We flavor with salt, pepper and basil. You can use fresh basil leaves too what you have to cut it for tiny peaces. It worth to taste like this as well because the sauce's taste will be more intensive!

Végezetül visszahúzzuk a serpenyőt a tűzre, és összeforraljuk a tejfölös levet. Ha ezzel is megvagyunk, kiporciózzuk a tésztát, és kanalazunk rá a sonkás-gombás-tejfölös szószból. Ne sajnáljátok, isteni! Remélem lesznek köztetek, akik kipróbálják ezt a végtelenül egyszerű, és ízletes receptet!

Jó étvágyat hozzá! :)

At the end we put the pan back on the oven and we boil the sauce. If we are ready with this we serve small portions from the Fusilli and we add some sauce to it. Do not be shy! It is delicious! I hope you will try this really easy, fast and amazing recipe!

Enjoy! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése